Hokkaido polévka

17.09.2014 13:26

Hokkaido polévka

  • 1 střední hokkaido dýně
  • 1 větší cibule
  • 2 PL olivového oleje (ne panenský)
  • 1 ČL himalájské (či jiné) soli
  • 1 ČL kari (či červené kari pasty)
  • 1/2 ČL sušeného zázvoru
  • Chili a pepř dle chuti :)
Nejprve si oloupeme hokkaido a zbavíme se jader (ty nemusíme vyhazovat, dají se použít například pro pražení aj). Dýni si nakrájíme na kostky, cibuli na větší kusy, přidáme olej, zasypeme kořením a dáme na plechu, či zapékací míse péct přibližně 40 minut při 175° C, dokud nám dýně nezměkne. Poté přendáme směs do mixéru, přiléváme vodu podle požadované konzistence a servírujeme. Lze ozdobit právě těmi dýňovými semínky, či jiným. Musím říct, že polévka z pečené dýně je vážně luxus, doporučuji :)